Voor thuis

We willen allemaal een fijne relatie
Je wilt elkaar kunnen vertrouwen. De ruimte hebben om samen en ieder apart te kunnen groeien. In veiligheid en openheid je verbonden voelen met de ander.

Toch maken we het onszelf en elkaar soms moeilijk
In de drukte van alledag raak je elkaar steeds kwijt. Kleine irritaties ontaarden in conflicten. Alles loopt wel op rolletjes, maar je bent niet gelukkig. Je hebt soms het gevoel met lege handen te staan en weet niet wat je daarmee aanmoet.

Vragen waar stellen mee komen
– Hoe blijven we in verbinding, ook in de drukte van alledag?
– Hoe verdiepen we onze relatie?
– Hoe gaan we om met de dynamiek in ons samengestelde gezin?
– Hoe komen we weer bij elkaar na verlies?
– Hoe vinden we elkaar weer nu de kinderen het huis uit zijn?
– Hoe kunnen we als exen toch nog goed met elkaar omgaan?

Ieder gaat anders om met problemen in de relatie
Jij wilt misschien graag werken aan de relatie, maar voor de ander hoeft het niet zo. Misschien doe je de dingen al jaren op dezelfde manier, maar weet je diep van binnen wel dat dit niet is wat je wilt. Je vindt misschien dat het vooral aan de ander ligt. Of je negeert de issues het liefst en hoopt dat de tropenjaren snel voorbij zijn.

Licht laten schijnen op wat er echt aan de hand is, is best spannend
Een vergrootglas leggen op jullie problemen kan de angst oproepen dat het het begin van het einde is. Therapie kan je een gevoel van falen geven. Misschien kijk je er tegenop dat je partner of de therapeut je zullen vertellen wat je niet goed doet. Of je wilt niet dat alles bij een vreemde naar buiten komt.

Relatietherapie gaat niet over goed of fout
Als begeleiders, zijn wij geen scheidsrechters. Relatietherapie gaat niet over goed of fout, maar over het leren kennen van jezelf en de ander. Over de moed hebben om je eigen aandeel te nemen. En dat geldt net zo goed voor ons. We merken dat het voor onze cliënten heel prettig is om te ervaren dat ook wij onze dynamiek hebben.

We werken met z’n tweeën
Wij hebben ervoor gekozen om relatietherapie met z’n tweeën te geven. Het voordeel daarvan? Als begeleider ligt er altijd de valkuil om de begeleiding op je eigen, veilige manier te doen. Mona is heel intuïtief en goed in wat niet genoemd wordt. Casper is goed in benoemen wat hij ziet en creatief in werkvormen. We zijn heel verschillend en doordat we samen-werken zien, horen en voelen we meer. De focus komt sneller op waar het over moet gaan. Wat wij je kunnen leren, en wat we ook zelf hebben geleerd, is om de momenten dat je elkaar kwijt bent korter te maken.

Wat levert relatietherapie jullie op?
Je begrijpt wat de onderliggende oorzaak is van jullie gedoe. De momenten dat je elkaar kwijtraakt worden korter en minder heftig. Je komt weer sneller in verbinding met elkaar. Je wordt je bewust van je eigen patronen en zult zien waarom je juist de ander hebt uitgekozen op je pad. Je herkent wat er gebeurt tussen jullie en begrijpt wat jullie te doen hebben om weer bij elkaar terug te kunnen komen. Er ontstaat meer lichtheid en plezier in je relatie (en jullie gezin).